Vrijdag 3 april heeft wethouder Martijn Balster, portefeuille Wonen, Wijken en Welzijn in gemeente Den Haag, in stadsdeel Escamp het eerste Buddybrood gebracht bij een cliënt van Buddy Netwerk. Het brood, gebakken door Bakkerij Victor Driessen, is een initiatief van Buddy Netwerk die daarvoor de campagne ‘doneer een brood voor iemand in nood’ heeft opgezet. Wethouder Martijn Balster: ‘Dit mooie initiatief heeft oog voor mensen die op het moment extra kwetsbaar zijn. Juist in deze tijd is dat extra waardevol en moeten we goed op elkaar letten’.

Bakkerij Victor Driessen uit Den Haag heeft speciaal Buddybrood gebakken. Het brood is Puur Natuur en lactose- , suiker- en e-nummervrij. ‘Een robuust zeer smaakvol tarwe-roggebrood met fijn gemalen structuur en toevoegingen van boekweit, gerst en rogge’, aldus Bakkerij Victor Driessen. De bestanddelen zorgen voor verbeterde bloedvaten, een betere opname van voedingsstoffen in de darmen, het is goed voor de darmflora en bevordert de spijsvertering.

Bakkerij Victor Driessen rijdt de komende weken door alle stadsdelen in Den Haag om het Buddybrood uit te delen aan mensen die dat hard nodig hebben. Het stokje wordt van stadsdeel Escamp overgedragen aan Royaal Thuis in Den Haag Centrum. Buddy Netwerk organiseert, deels samen met MKB Den Haag, diverse acties in Den Haag en omliggende gemeenten om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep en steunen zo het MKB.

Steun ons en bekijk onze crowdfundingscampagne op www.buddynetwerk.nl/coronanieuws

Stichting Buddy Netwerk
De stichting is al meer dan dertig jaar een specialist in het bieden van 1-op-1 buddy zorg voor mensen die tijdelijk versterking en ondersteuning nodig hebben. Onze vrijwilligers, de buddy’s, zijn actief bij de mensen thuis, zij komen (soms als enigen) achter de voordeur.

Zij geven steun aan en tonen begrip voor mensen die dat hard nodig hebben. Gedurende een jaar lang onderhouden buddy’s twee tot vier uur per twee weken of eens per week persoonlijk contact met de cliënten die zich daarvoor aanmelden.

Buddy Netwerk coördineert en begeleidt deze persoonlijke trajecten voor hun buddy’s en cliënten.

Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.