De gemeente Utrecht gaat extra geld vrijmaken voor arme gezinnen met kinderen. Dit betekent ook dat andere minima er misschien niet op vooruitgaan, omdat er juist daar geld bespaard wordt. Toch vindt de wethouder het nodig. “Het werkt levenslang door.”

Wethouder Linda Voortman van GroenLinks besluit de focus te leggen op gezinnen met kinderen omdat met name de kinderen er later veel last van kunnen krijgen. “Wij willen zorgen dat daar echt impact gemaakt wordt.”

80 euro per week

De Utrechtse Emine Alf had zelf 2 jaar lang flinke schulden en moest met haar gezin met drie kinderen rondkomen van 80 euro per week. “Het ging heel moeilijk”, vertelt ze. “Je moest natuurlijk tegen de kinderen ‘nee’ zeggen als ze iets lekkers wilden.”

Vooral de eerste maanden waren moeilijk voor haar. “Ik heb één ding geleerd: om geen kinderen mee te nemen naar de supermarkt, want die verleiding was toch heel moeilijk.”

Lees het volledige artikel op de website van eenvandaag.avrotros.nl:

Utrecht trekt meer geld uit voor arme gezinnen, ten koste van andere minima: 'Het gaat door merg en been'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!