Mensen die rekeningen niet meer kunnen betalen, schuldeisers achter zich aan hebben, of zelfs dakloos dreigen te worden. De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje zien het regelmatig voorbijkomen. Om stadgenoten met schulden te helpen, hebben de ‘maatjes’ speciale inloopuren, waarbij iedereen mag langskomen.

Op deze donderdagochtend komt Yusuf* binnenlopen bij Wijkcentrum Bouwlust aan de Eekhoornrade. In zijn handen houdt hij een mapje met papieren. Een maand geleden kwam hij voor het eerst naar een inloopmoment van Schuldhulpmaatje Den Haag. ‘Ik heb mijn zorgverzekering een jaar lang niet betaald’, legt Yusuf uit. ‘Dat komt omdat ik voor een jaar terug ben gegaan naar Nigeria. Maar mijn verzekering bleef wel doorlopen. Dat had ik niet in de gaten.’

Pas toen Yusuf weer in Nederland was, merkte hij dat hij in de problemen zat. Hoe hij alles moest terugbetalen, was echter één groot raadsel.
Ook Hans de Wilt, die mensen regelmatig helpt met het overzichtelijk maken van hun schulden, vindt het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. ‘Voor Nederlanders zijn regelingen soms al moeilijk om te begrijpen, laat staan voor iemand die de taal niet spreekt.’

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

Schuldhulpmaatjes helpen mensen met financiële problemen: 'Ik waardeer dit echt'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!