In een tweeënhalf jaar durende proef gaan honderdvijftig bijstandsgezinnen in Tilburg vanaf volgend jaar maandelijks 150 euro extra ontvangen bovenop hun uitkering. Deze proef, uitgevoerd door de gemeente Tilburg en het Kansfonds, onderzoekt of het verstrekken van extra geld ervoor zorgt dat inwoners minder stress ervaren en zich gezonder en gelukkiger voelen.

De toenemende energiecrisis en inflatie maken het extra moeilijk voor mensen die op bijstandsniveau leven. De gemeentelijke wethouder Esmah Lahlah benadrukt al langer dat het huidige bedrag waarmee bijstandsgerechtigden moeten rondkomen te laag is. Het doel van deze proef is om te bepalen of extra geld leidt tot minder financiële stress, meer stabiliteit in gezinnen en betere kansen voor de kinderen.

De Hogeschool van Amsterdam zal de gezinnen volgen die het extra geld ontvangen om te onderzoeken wat het effect is van het geven van geld zonder voorwaarden. Dit initiatief, gefinancierd door Samen Kansrijk en Gezond, heeft tot doel gemeenten te ondersteunen bij het moedig en initiatiefrijk bestrijden van armoede. Het project in Tilburg kost in totaal 1,3 miljoen euro en loopt via het Kansfonds, aangezien gemeenten geen inkomenspolitiek mogen voeren.

Lees het complete artikel op de website van Omroepbrabant.nl:

Proef met 'gratis geld' voor 150 bijstandsgezinnen in Tilburg

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!