Inwoners van de gemeente Tilburg die een bijstandsuitkering hebben, mogen vanaf nu 1800 euro aan giften houden zonder dat dit gevolgen heeft voor hun uitkering. Dit was 1200 euro. Tilburg volgt daarmee het voorbeeld van verschillende andere gemeenten.

Voor alle inwoners met een bijstandsuitkering geldt een maximumbedrag aan giften. Sinds 2021 was dit standaardbedrag in Tilburg 1200 euro. Omdat de laatste jaren de kosten van levensonderhoud flink gestegen zijn, heeft de gemeente deze grens verhoogd per 24 oktober. ‘Met 1800 euro blijft de gemeente Tilburg onder het belastingvrije bedrag en sluit aan bij bedragen van andere gemeenten.’

De verhoging kwam er op verzoek van de gemeenteraad. ‘Zeker in deze tijden van hoge inflatie staat de bestaanszekerheid van veel inwoners met een bijstandsuitkering onder druk,’ aldus wethouder Esmah Lahlah (Bestaanszekerheid). ‘Als je moeite hebt om rond te komen, is het fijn als naasten je kunnen steunen met een gift. De gift kan ook meer financiële rust geven om te werken aan je toekomst.’

Lees het volledige artikel op de website van Gemeente.nu:

Ook Tilburg verhoogt giftengrens bijstand naar 1800 euro

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!