Niet naar je sollicitatiegesprek kunnen omdat de bus te duur is of niet naar de dokter kunnen omdat er geen openbaar vervoer in de buurt is. Dat heet ‘vervoersarmoede’. Oppositiepartij GroenLinks wil dat het kabinet dit probleem aanpakt.

GroenLinks stelt vanmiddag in de Tweede Kamer voor om de aanpak van vervoersarmoede voortaan mee te nemen in overheidsbeleid. ,,Kamerlid Suzanne Kröger: ,,Openbaar vervoer is een publieke dienst; iedereen moet mee kunnen doen. Nieuwe plannen moeten erop gericht zijn om kwetsbare groepen erbij te houden, niet uit te sluiten.”

Lees het complete artikel via de onderstaande link:

https://www.ad.nl/politiek/groenlinks-kabinet-moet-einde-maken-aan-vervoersarmoede


....Er is nog veel méér te lezen...!

Participatiewet: de stand van zaken

Hoe staat het met de uitvoering van de Participatiewet en de aanpassing van de wet? Het wetsvoorstel ‘Participatiewet in balans’ is inmiddels naar de Raad van State gestuurd voor advies. Ook blijkt dat de inzet van voorzieningen door gemeenten vorig jaar licht gestegen is.

VNG: schaf boete wanbetalers zorgpremie af

Deze maatregel moet betaalachterstanden voorkomen, maar heeft negatieve effecten op personen voor wie deze prikkel niet werkt.

Meer sociale huur door nieuwe wet, maar steden vrezen voor leefbaarheid wijken

Rotterdam en Den Haag maken zich zorgen over de toename van het aantal kwetsbare mensen in wijken die nu al kampen met problemen. Met zijn wetsvoorstel ‘versterking regie volkshuisvesting’ wil demissionair minister Hugo de Jonge de druk op deze wijken verlichten, maar de twee gemeenten vrezen dat die druk juist zal toenemen.

Schuldhulpmaatjes helpen mensen met financiële problemen: ‘Ik waardeer dit echt’

Mensen die rekeningen niet meer kunnen betalen, schuldeisers achter zich aan hebben, of zelfs dakloos dreigen te worden. De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje zien het regelmatig voorbijkomen. Om stadgenoten met schulden te helpen, hebben de ‘maatjes’ speciale inloopuren, waarbij iedereen mag langskomen.

Bestaanszekerheid is geen geldkwestie

Ik denk dat we het allemaal weleens ervaren: het gevoel dat we geen grip op ons leven hebben.

Economisch daklozen sneller schuldenvrij

Economisch daklozen in Amsterdam kunnen dankzij het nieuwe experiment Uit Het Krijt binnenkort sneller schuldenvrij zijn. De gemeente introduceert een nieuwe werkwijze met een kortere aflosperiode op hun schulden. Een deel van de schuld wordt kwijtgescholden als ze afgesproken mijlpalen behalen.

Gemeente Rijswijk gaat schulden jongeren afkopen: voorkomt ‘hoge maatschappelijke kosten’

Rijswijkse jongeren die in de schulden zitten kunnen vanaf nu gebruik maken van een extra reddingslijn. De gemeente heeft namelijk een extra schuldhulp opgezet, in de hoop het groeiende aantal jongeren met problematische schulden tegen te gaan.

Wat leerden we van ‘100 dagen in de vergeten wijk’?

Hoe groot is het sociale vangnet in wijken als Laak in Den Haag? VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul werkten er 100 dagen als opbouwwerker om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’.

Utrecht trekt meer geld uit voor arme gezinnen, ten koste van andere minima: ‘Het gaat door merg en been’

De gemeente Utrecht gaat extra geld vrijmaken voor arme gezinnen met kinderen. Dit betekent ook dat andere minima er misschien niet op vooruitgaan, omdat er juist daar geld bespaard wordt. Toch vindt de wethouder het nodig. “Het werkt levenslang door.”

Leger des Heils opent opnieuw Warme Kamers in Den Haag

Ook deze winter opent het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers in Nederland.