Financiële zorgen hebben de Nederlandse bevolking in hun greep, volgens recente bevindingen van het CBS. Vooral jongvolwassenen, in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, maken zich ernstig zorgen over hun financiële toekomst. Met de stijgende kosten van levensonderhoud is het eenvoudig om in een financieel moeras te belanden.

Hier zijn zes tips om deze problemen aan te pakken: zoek tijdig ondersteuning, breng inkomsten en uitgaven overzichtelijk in kaart, maak afspraken met schuldeisers, vraag hulp bij de gemeente en verken nuttige websites en organisaties. Het vermijden van post en het negeren van de realiteit zorgen er alleen maar voor dat problemen groter worden. Het is van cruciaal belang om openlijk te praten over financiële moeilijkheden en de nodige hulp te zoeken.

Het taboe op dit onderwerp moet doorbroken worden, vooral voor degenen die hier nog geen ervaring mee hebben. Ontkenning leidt nergens toe, dus is het verstandig om actie te ondernemen en concrete stappen te zetten om deze problemen aan te pakken.

Lees het volledige bericht op de website van het AD:

Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!