Ongeveer 41.000 inwoners van Den Haag moesten vorig jaar rondkomen van een inkomen onder de armoedegrens. Daarmee ligt het percentage armen hier hoger dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het armoedepercentage ligt ook hoger dan gemiddeld in Zuid-Holland. Ter vergelijking: van alle inwoners van Den Haag heeft 7,4 procent een laag inkomen, tegen 4,7 procent van alle mensen in Zuid-Holland. Het landelijk gemiddelde ligt op 3,8 procent.

Energiesteun

Dankzij de miljarden euro’s die de overheid vorig jaar heeft uitgetrokken voor energiesteun, komen veel minder Nederlanders onder de armoedegrens uit dan een jaar eerder, en wordt ook het schrikbeeld van bijna een miljoen armen vermeden. Ook in Den Haag is het percentage armen gedaald; in 2021 had nog 9,9 procent van alle inwoners een laag inkomen.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Armoedeprobleem in Den Haag groter dan gemiddeld in Nederland

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!