Amsterdam gaat vanaf volgend jaar de regels rond bijzondere bijstand versoepelen. Mensen met weinig geld komen dan vaker en eenvoudiger in aanmerking voor hulp.

Bijzondere bijstand is bedoeld voor onvoorziene kosten die mensen niet kunnen betalen uit inkomen of spaargeld. Het kan gaan om kosten voor een advocaat maar ook voor spullen als een nieuwe koelkast, een nieuw bed of kinderwagen.

Nu moeten Amsterdammers nog veel informatie en bewijsstukken aanleveren om in aanmerking te komen voor de bijzondere bijstand. Vanaf januari hoeven inwoners van de stad alleen nog hun maandinkomen door te geven. Landelijke toeslagen, belastingteruggaven en het vakantiegeld worden buiten beschouwing gelaten.

“Met een eenvoudiger aanvraagproces voor de bijzondere bijstand kunnen Amsterdammers die onverhoopt financieel in de knel raken makkelijker een beroep doen op onze hulp”, zegt wethouder Marjolein Moorman.

Lees het volledige artikel op de website van de NOS:

Amsterdam versoepelt regels rond bijzondere bijstand

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!