In de stad Eindhoven groeien bezorgdheden omtrent dakloze arbeidsmigranten die verstrikt raken in illegale activiteiten, volgens uitspraken van Thijs Eradus van de organisatie Springplank040, die zich inzet voor daklozen. Deze groeiende groep, hoofdzakelijk afkomstig uit Oost-Europa, heeft beperkte rechten binnen Nederland.

Nachtelijke opvang en lokale uitkeringen, die wel beschikbaar zijn voor plaatselijke daklozen, blijven voor hen ontoegankelijk. Deze omstandigheden dwingen hen om alternatieve bronnen van inkomsten te zoeken, wat hun kwetsbaarheid vergroot voor verlokkingen door criminele netwerken. Hoewel tastbaar bewijs ontbreekt, heerst onder hulpverleners het vermoeden van dergelijke gevallen.

Het CDA deelt deze bezorgdheid en heeft officiële vragen gesteld. Zij constateren overlast door de arbeidsmigranten en pleiten voor opvang, ondanks de wettelijke vrijstelling. Tevens wordt aandacht gevraagd voor repatriëring van deze groep en de aanpak van daklozen die de criminaliteit in gaan.

Lees het volledige artikel op de website van Studio040:

Zorgen om dakloze arbeidsmigranten die in criminele circuit belanden

Foto: Eveline van Egdom. Foto's gemaakt voor de campagne 'Dakloosheid zie je niet

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!