Beeld: Kim van de Wetering.

Arbeidsmigranten die uit de EU naar Nederland komen om te werken, zijn zeer kwetsbaar om op straat te belanden. Zodra ze hun baan kwijtraken, verliezen ze vaak ook snel hun woning. Uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt dat het er zeker 6000 zijn, maar waarschijnlijk nog veel meer.

Een voorbeeld is de Hongaarse Bobby. Hij kwam al in 2018 naar Nederland en werkte in verschillende hotels, deed allerhande klussen via uitzendbureaus. Maar toen hij zijn werk kwijtraakte, ging het snel: “Je wordt gewoon op straat gezet”, zegt hij.

Sindsdien slaapt hij in een tent in Amsterdam. In de ochtend gaat hij naar een dagopvang voor een kop koffie, om te douchen of voor schone kleren. Het maakt het vinden van nieuw werk lastig, maar hij vindt het nauwelijks erger dan waar hij woonde toen hij nog werk had: “Vechtpartijen tussen huisgenoten waren daar aan de orde van de dag, er werd veel gedronken.”

Lees het volledige artikel op de website van RTLnieuws:

Veel meer dakloze arbeidsmigranten dan gedacht: zeker 6000

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!