Pauluskerk Rotterdam. Foto: Jan van der Ploeg/Pauluskerk.

Rotterdam – De Pauluskerk gaat in het kerkgebouw aan de Mauritsweg opvang bieden aan oudere mensen die langdurig zonder documenten in Rotterdam verblijven. Het gaat om mensen die vaak tientallen jaren in onze stad gewerkt hebben en door onder meer gezondheidsproblemen ernstig in de problemen komen als ze op straat moeten leven.

Gezondheidsproblemen

Op de derde en vierde verdieping van de Pauluskerk komen vanaf 1 januari 25 bedden voor deze doelgroep. Vaak zijn ze naar Nederland gevlucht vanwege bijvoorbeeld hun geloof, geaardheid of beroep. Ze hebben hier tientallen jaren in de haven, de bouw of de horeca gewerkt zonder officiële status. Omdat ze in die tijd geen recht hadden op medische zorg kampen ze met flinke gezondheidsproblemen.

Het lichaam van een zeventigjarige

Een woordvoerder van de Pauluskerk vertelt: “We kennen bijvoorbeeld een tekenaar die begin jaren negentig uit Algerije is gevlucht omdat daar een islamitisch regime aan de macht kwam dat dreigde alle kunstenaars te doden. Die man kan nergens terecht. Daar willen we nu opvang aan bieden. Het gaat om oudere mensen. Vaak zien we dat iemand van een jaar of 50, 60 door gezondheidsproblemen het lichaam van een zeventigjarige heeft. Die willen we niet op straat laten slapen.”

Lees het volledige artikel op de website van de Havenloods.nl:

Pauluskerk opent eigen opvang voor oudere mensen met slechte gezondheid en zonder papieren

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!