Amersfoort – Een schommeling in het aantal dak- en thuislozen is er altijd wel te zien, toch is de stijging van de afgelopen weken in Amersfoort een groot probleem. Dat zegt Elroy Spangenberg van Team Bemoeizorg Amersfoort Stad (BAS). “Er zijn op dit moment veel mensen van verschillende groepen buiten, maar door gebrek aan doorstroming en plekken is het niet mogelijk om ze op te vangen.”

Team BAS is vooral op straat te vinden. Zij leggen vaak een eerste contact met dak- en thuislozen. “We proberen te achterhalen waardoor ze op straat belanden”, legt Spangenberg uit. Daarna proberen ze mensen bij de juiste opvang te krijgen, afhankelijk van de problemen. “Wij zitten echt op de eerste trede van de hulpverlening.” Door het contact met de daklozen kunnen ze goed de aantallen in kaart brengen. “We zien sinds eind augustus echt een toename.”

Lees het volledige artikel op de website van rtvutrecht.nl:

Hulpverleners zien ongekende toename dak- en thuislozen Amersfoort: 'Gevolgen zijn gigantisch'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Foto: Eveline van Egdom. Foto's gemaakt voor de campagne 'Dakloosheid zie je niet