Rapport arbeidsmigranten Een jaar na een rapport over arbeidsmigranten is er weinig gebeurd met de aanbevelingen. Gemeenten willen actie van het kabinet.

Het kabinet wacht volgens gemeenten te lang met maatregelen om de positie van arbeidsmigranten in Nederland te verbeteren. Dat blijkt uit een inventarisatie van NRC bij de twintig gemeenten met het hoogste percentage arbeidsmigranten. Zij vinden dat het kabinet achterloopt met het uitvoeren van de aanbevelingen van de commissie-Roemer, dat ruim een jaar geleden verscheen.

Oud-SP-leider Emile Roemer publiceerde in oktober 2020 een rapport met vijftig voorstellen om de positie van arbeidsmigranten te verbeteren. De aanbevelingen waren erop gericht de problemen van uitbuiting en ongezonde woon- en werkomstandigheden structureel op te lossen. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer vroeg om een snelle uitvoering.

Lees het complete artikel op de website van het NRC:

Gemeenten: snelle aanpak arbeidsmigranten nodig

Bij de foto: Ook in het Westland werken veel arbeidsmigranten en is er ook veel over te doen met de huisvesting en andere problematiek.