In 2021 werd het aantal dakloze EU-burgers in Nederland geschat op bijna 3.000. Maar er zijn een hoop mensen die niet in beeld zijn bij hulpverleners. Daarom stelde het Leger des Heils in Utrecht in april 2022 een medewerker dakloze EU-migranten aan.

Het doel: de groep beter in kaart brengen en zichtbaar zijn op straat. Merve Yikilmaz vertelt over het pionieren in deze functie. “Mijn grootste wens is dat EU-migranten hetzelfde behandeld worden als andere dak- en thuislozen in Nederland.”

In 2014 begon Merve bij de dagopvang voor dak- en thuislozen Catharijnehuis in Utrecht. Bezoekers zijn daar welkom voor een warme douche, eten en drinken, een gesprek en/of een luisterend oor. Sommige mensen vinden een baan en komen na een paar keer een praatje te hebben gemaakt niet meer terug. Anderen kent Merve al vanaf haar eerste dag bij de dagopvang. Zo divers is de groep mensen die aanklopt voor hulp.

Lees het volledige artikel op de website van eersteenthuis.nl:

Dakloze EU-migranten opzoeken waar ze zijn

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!