Het aantal daklozen in Amsterdam neemt nog steeds toe; de gemeente laat weten dat zij het aantal mensen dat dakloos of dreigend dakloos is, nu schat op 15.000. Dat concludeert zij na een evaluatie van het afgelopen jaar naar aanleiding van het programma Aanpak Dakloosheid. “De problemen rond het brede vraagstuk van dakloosheid zijn taai en de oplossingen zijn complex”, aldus wethouder Rutger Groot Wassink (Opvang).

De gemeente komt na een evaluatie rond dakloosheid in de stad vandaag met een raadsinformatiebrief over de voortgang rond Aanpak Dakloosheid. Ondanks de miljoenen die zijn geïnvesteerd, de extra opvangplekken die zijn gecreëerd en de begeleiding en preventieve aanpak, ziet zij het aantal daklozen in de stad toenemen.

Met het programma Versterking Aanpak Dakloosheid wil het college niet alleen meer opvangplekken in de stad creëren, ook wil zij de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van hulpverlening in de opvang verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om ondersteuningsmogelijkheden voor daklozen te verbreden.

“Belangrijk op de korte termijn zijn de uitbreidingen van de opvang, om mensen die nu op straat belanden of dreigen te belanden, snel te kunnen helpen. Juist voor de mensen die minder rechthebbend zijn, is het van levensbelang dat zij perspectief krijgen en wordt voorkomen dat hun problemen verergeren door een verblijf op straat”, laat de gemeente weten.

Lees het volledige artikel op de website van AT5.nl:

Aantal daklozen in de stad groeit, 15.000 mensen dakloos of dreigend dakloos

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!