Sinds 6 november 2020 worden dak- en thuislozen in het StayOkay hotel opgevangen. Door de coronamatregelen worden alle daklozen nu opgevangen in hotels zodat de mensen niet meer op straat hoeven te slapen.

Er slapen momenteel 120 daklozen in het StayOkay. Zoveel extra buurtbewoners zorgt daarmee ook voor wat meer rommel op straat. Hierdoor ontstond het idee om met de bewoners van StayOkay een opruimactie te organiseren zodat buurt weer netjes eruit komt te zien.

De opruimactie vond plaats op donderdag 4 februari 2021 en er deden vijf bewoners van StayOkay aan mee. De groep is langs bosjes en struiken in de buurt gelopen en heeft een berg afval van de stoep afgeraapt. Na drie uur afval prikken was er een flinke berg afval en rommel verzameld.

Zo’n twintig vuilniszakken gingen vervolgens de container in. Bewoners en wandelaars uit de buurt reageerden meteen enthousiast op de actie. Andere bewoners uit het StayOkay werden hierdoor enthousiast gemaakt en hebben aangeboden volgende week met een tweede opruimactie te komen helpen.